Just Add Wine
from Nature with Love
Pure individual wines and winemakers standing up for individuality - call them pure-oldskool-distinctive-soulful and funky wines. Call it natural-Call it artisanal-Call it Organic.
most wanted wines
If you would like an allocation of our most wanted wines, which we hope we will have more of next year, please email us and let us know. We will ensure you get something.
REFERENTIES
-
Just Add WineIne Goossens & Ries van der VlugtFeiko Clockstraat 139
-
9665 BH Oude Pekela
-
M +31(0)620198832 RiesM +31(0)651416898 Ine
Via Vinologix in nauwe samenwerking met DPD
Op de hoogte blijven
Laat uw e-mailadres achter en ontvang ons laatste nieuws direct in uw mail
Filet de Balik Zar Nikolaj in Noordwijk | Stan Huygens Journaal | De Telegraaf
Datum: 11-12-1987
wine spectators grand awardTerwijl het gure weer op het Noordwijkse strand vrij spel had, vierde vlakbij de duinen een kleine groep genodigden in restaurant " De Graaf van het Hoogveen" het feit dat eigenaresse Ine Droogh-Goossens was onderscheiden met de Amerikaanse Wine Spectators Grand Award 1987. Het veertiendaagse blad The Wine Spectator, dat een oplage heeft van zo´n 65.000 exemplaren, is volgens wijnschrijver Hubrecht Duijker het belangrijkste wijn-consumentenblad ter wereld. Het Noordwijkse restaurant is de eerste zaak in Nederland, die deze hoge onderscheiding heeft gekregen. In tegenstelling tot de Michelin-inspecteurs, die op locatie inspecteren, doet het blad dit niet. Bovendien moet de geïnteresseerde restaurateur zelf het initiatief nemen en zijn wijnkaart naar Amerika sturen. champagne lechère in oriënt expressDe altijd zo actieve Ine Droogh-Goossens had deze avond voor wat surprises gezorgd. Jazz-coryfee Bert van den Brink (www.bertvandenbrink.com) verwelkomde de gasten bij het apéritief, een speciale cuvée premier cru van het champagnehuis Lechère, die ook geserveerd wordt in de Oriënt Express. |
zwitserse balik zalm en shakespeareVanuit Zwitserland was Hans Gerd Kübel naar de Lage Landen gekomen. Sinds 10 jaar heeft hij bij Zürich de zalmrokerij Balik. Kübel was 30 jaar acteur en regisseur in het theater. Hij vertolkte zowel Shakespeare, als ook de "lichtere" toneelschrijvers. "ik was op het toppunt van mijn kunnen en dan komt er een moment, dat je jezelf afvraagt: Wat nu. En om te voorkomen dat ik aan de drank zou raken, ben ik met een partner zalm gaan roken," zo vertelde hij openhartig. Die overstap was niet eenvoudig, maar hij had geluk. "Want," aldus Hans Gerd "van een bejaarde Russische jood kocht ik de kennis van het roken en nu produceren we 60 ton per jaar. We gebruiken ons eigen bronwater." Het devies van deze zalmroker, die uitsluitend op een ambachtelijke manier te werk gaat, luidt: "Als je je hart en je verstand laat spreken, dan lukken veel voornemens." château GiscoursAan tafel zat ook de eigenaar van Château Giscours, Pierre Tari. Hij heeft een nieuwe wijn, Château La Houringue, waarvan wij de eerste oogst, de `85-er dronken. Gezien het vakmanschap van Tari, zal deze nieuwe wijn vermoedelijk een schone toekomst tegemoet gaan.
|